industrie - arpuma _dncp 2020.jpg

Speck : Vacuümdestillatie

25/11/2020

Vacuümdestillatie is een vaak gebruikt proces in verscheidene industrietakken. Naast het leveren van de vacuümpompen zet Speck Pompen België ook in op het voorzien van een totaaloplossing voor deze toepassing. Door middel van een opbouw op skid kan een kant en klare unit geleverd worden die enkel hoeft aangesloten te worden.

 

Onze partner uit de chemische industrie in de omgeving van Antwerpen gaf Speck Pompen België de opdracht om twee vacuüm units te bouwen voor het terugwinnen van organische oplosmiddelen (solvents) uit hun processtromen. Zij zijn marktleider in dit segment van solvent herwinning en hergebruik. Voornamelijk in dienst van de chemische, farmaceutische en verf industrie.

 

Speck Pompen België heeft dit project van A tot Z begeleid, van ontwerp tot oplevering. De skids zijn voorzien van een vloeistofringpomp VH0180 met een maximaal debiet van 186 m³/h. Daarnaast zijn een condensor, ejector, warmtewisselaar, vloeistofafscheider en circulatiepomp geïnstalleerd. Ook de  instrumentatie en automatisering werden meegenomen in het project.

 

Alle sturing werd in een centrale sturingskast geplaatst voor het grootste gebruikscomfort. Aangezien de unit voor verscheidene processen gebruikt zal worden moesten de parameters namelijk gemakkelijk instelbaar zijn. De skids werden volledig volgens planning geleverd en worden binnenkort in dienst genomen!

 

Bij interesse of voor meer informatie over dergelijke oplossingen neem contact op met:

woutervandaele@speckpompen.be